Mango smoothies

Mango smoothies
Making this one is easy. With smoothies, there can be a lot of creativity in it, and you are not afraid it will be messed up a lot. Just add up rational stuff one by one and taste it.

This is nothing special, just one mango, with 200g plain yogurt putting in a blender. But, after the first time tasting it, it was not sweet enough. So I put mango sugar (about 2tsp.), which I bought at De Peperbol. It’s a big shop in Albert Cuyp straat for those who live in Amsterdam. I bought Sichuan peppercorn as well, which I don’t see in China town here, to make the real Ma-Po taofu. :-) I was kinda happy to find out the shop, which sells a variety kind of spices, from all over the world; and all kinds of tea. (They also sell baking soda, for those who look for it but can’t find it in a Dutch supermarket.)

I’m putting this here even though there is nothing with cooking, but it’s healthy and fresh. The time I bought myself a good blender, I was so happy I could make all the fresh juices and smoothies myself. It’s the feeling of freshness, and being able to control what you eat (not too much sugar, no additives). So probably I’m going to ramble more about juices and smoothies, even though you can find a variety of recipes on the Internet. Baking is always a nice and pleasant thing for someone who loves kitchen work, but it gives some weight. So this is another fun way to enjoy being in a kitchen.

2 thoughts on “Mango smoothies

  1. Chị vẫn luôn ngưỡng mộ những ai biết làm bánh. Đó là những người chính xác, tỉ mĩ và có thẩm mĩ. Chị thì luôn trật giuộc với vụ bánh trái, chẳng khi nào thành công. Tuy nhiên, đó cũng có thể là một điều may mắn cho chị vì đúng là đường, bơ là hai thứ chị phải cẩn thận (tăng cân như em nói và một vài bệnh khác nữa!)

    Sinh tố xoài chắc là ngon rồi! Có thể tưởng tượng được! Nhưng chị ghiền xoài vô cùng, chỉ có “enjoy fresh” thì mới thỏa mãn :D

  2. hihi, em thì làm bánh có vài lần gần đây mà đã thấy có vẻ dễ lên cân rồi (mà đấy là em còn đem lên cty hay để ở nhà để mấy đứa khác ăn cùng). Nhưng mà gần đây làm bánh em mới hiểu sao mà dễ thích làm bánh thế. Thật là nguyên vật liệu không nhiều bằng nấu ăn, nhà cứ có sẵn bột, đường, bơ, sữa, kem,… xong thêm các loại hạt như almond, walnut, hazelnut nữa là ok. Có điều tự làm mới biết bao nhiêu là lượng đường, bột, bơ bình thường mình chẳng tiêu thụ mấy giờ dồn hết vào một mẩu bánh. :D Nhưng nếu chị làm thi mua các dụng cụ cân, đo cho tiện. Em thấy Blokker là ok. Mà ở Delft có Dille & Kamille em thấy ai thích bếp núc thì bảo đảm vào đấy sé thích.
    Ăn kem cũng lên cân nữa chị nhưng ít vì chỉ có sữa, trứng và ít đường. :D Chị làm kem trà xanh đi ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s